Eindelijk is het zover, je hebt een prachtige motivatiebrief geschreven en jouw cv ziet er perfect uit. Je mag op gesprek komen, en de zenuwen beginnen te komen. Hierdoor is het belangrijk om alle vragen te behandelen en zo de zenuwen te onderdrukken en ook te schitteren tijdens het gesprek. City Youth heeft voor jou een aantal tips en tricks klaargezet die jij goed kunt gebruiken bij het sollicitatiegesprek

TIP 1. Wees jezelf & lach

Het is belangrijk dat jezelf bent tijdens het gesprek, maar wees wel bewust van je eigen houding en hoe je overkomt. Praat duidelijk en wees beleefd! Gebruik geen straattaal of stopwoorden.. Tot slot gebruik je charisma. Je bent mooier als je lacht.  Verkoop je beste ‘ik’

TIP 2. Social Media

De kans is groot dat je toekomstige werkgever jou op zoekt op social media. Het is natuurlijk je privé domein, maar het kan een werkgever altijd (on)bewust beïnvloeden. Hoe wil je overkomen?

TIP 3. Verzorgd eruit zien

‘Geen petjes en draag netjes’. Laat je trainingspak en sportschoenen thuis. Draag het liefst een pantalon en blouse.

TIP 4. Verdiep je in het bedrijf

Wees voorbereid! Kijk of de website van het bedrijf. Kijk op hun facebook. Wees op de hoogte van de laatste nieuws.

TIP 5. Neem cv & sollicitatiebrief mee

Het oogt professioneler als je cv & sollicitatiebrief mee hebt. Het geeft de werkgever het gevoel dat je goed voorbereid bent.

TIP 6. Geen slappe hap

Zeg bij binnenkomst duidelijk jou naam en geef een stevige hand. Kijk zelfverzekerd jou gesprekspartner(s) aan.

Voeg deze vijf tips toe aan je voorbereiding en elk gevoel van onzekerheid zal jou vreemd zijn. Vanaf het moment dat je de voordeur van je huis uitloopt totdat je het gesprek hebt afgerond ken jij de kleine trucs waarmee jij je onderscheidt van de rest. De gouden tips hebben hun werk gedaan, en bieden jou een gouden toekomst als consultant.